شما به عنوان والد چه می کنید؟
ممکن است فکرکنید که این هم بخشی ازروند رشد کودک است وباید این مراحل را پشت سر بگذارد.متخصصان معتقدند به هیچ وجه نباید ازکنار قلدری کودکان و قربانیانش براحتی گذشت.
اگر کودکتان به شما گفت : که قربانی قلدری شده است، هر چقدر هم که ناراحت شدید، آرامش خود را حفظ کنید و حمایت از او را فراموش نکنید.کودکان بیشتروقتها تمایلی ندارندکه درباره قلدری با والدینشان صحبت کنند.
آنها از اتفاقاتی که روی داده است، احساس شرمندگی می کنند و نگران هستند که مبادا والدینشان از آنها نا امید شوند.گاهی کودکان تصورمی کنند:
این مشکل به خاطر اشتباه آنها روی داده است و اگر به گونه دیگری رفتار می کردند، این اتفاق نمی افتاد.عده ای دیگرنگران هستند که:
مبادا والدینشان حرف آنها را باورنکنند واقدامی برای رفع مشکل انجام ندهند یا آنها را وادارند به مقابله ومبارزه با کودک قلدر بپردازند، درحالیکه به شدت ازاو می ترسند.کودکتان را به خاطر آنکه آنقدر شجاعت داشته است که مسئله را با شما در میان بگذارد، تحسین و تشویق کنید.
به او گوشزد کنید که تنها نیست و بسیاری ازکودکان دراین سن قربانی قلدری بوده اند.تاکید کنید که کودک قلدراست که رفتاری نادرست انجام میدهد، نه او.
به کودکتان اطمینان کامل بدهید که مشکل را با همفکری خودش حل خواهید کرد.قلدری در نوجوانان
قلدری ازنوع جدید
امروزه با پیشرفت تکنولوژی مدلهای جدیدی از قلدری هم اضافه شده است:- دریافت پیامکهای ناجوروگاهی تهدیدآمیزازطرف افراد ناشناس.
- فرستادن تصاویر ناشایست و یا نامه های الکترونیکی تهدید آمیز.
ازفرزندتان بخواهید:
تنها پیامک ها و ایمیل هایی که از افراد شناخته شده به او می رسد را بازکند. هرگز به افراد ناشناس وسودجو پاسخ نداده وپیامهای آنها را بی جواب بگذارد.قلدری در نوجوانان:
قلدری جسمی
یکی از شناخته شده ترین روشهای قلدری، قلدری جسمی است . مانند: به زورگرفتن تصاحب وسایل و کتک زدن همکلاسی ها را شامل می شود.معمولا پسران قلدری را به شکل فیزیکی و کلامی نشان می دهند.
دختران به صورت مسخره کردن، توهین کردن، غیبت و درگوشی صحبت کردن در مورد دیگری ومانع فعالیت او شدن، نشان می دهند.
🔺مقابله به مثل نکند:
ممکن است فکرکنید دراین شرایط دعوت کردن کودک به تلافی ومبارزه با کودک قلدر روش مناسبی است. و او را تشویق کرده باشید که درمقابل کودک قلدربایستد یا ممکن است نگران باشید که کودک قلدربازهم فرزندتان را آزاردهد.یادتان باشدازفرزندتان بخواهید به مبارزه یا تلافی با کودک قلدرنپردازد.
این رفتارمی تواند به سرعت به خشونت، بروزمشکل بی انجامد. بهترین راه آن است که او را ترغیب کنید از مشکل دوری کند، از دیگران کمک بخواهد و مسئله را با یک بزرگسال مطرح کند.قلدری در نوجوانان
🔺رفتار را بشناسد
به کودکتان حتی قبل ازاینکه قربانی قلدری شود یاد بدهید :
- مساله قلدری را جدی بگیرد.
- از در میان گذاشتن آن با شما نترسد.
- به اوبگویید که این مشکل را می فهمید و به او کمک خواهید کرد درچنین شرایطی مساله اش را حل کند.
- فرزندتان باید بداند که شما او را سرزنش نخواهید کرد.
بدون دیدگاه