توجه به کیفیت و مقدار و موادغذایی که مصرف می کنیم،(( تغذیه صحیح))

و توجه به کیفیت و مقدار خواب و استراحتی که در طول شبانه روز داریم را

((استراحت)) می گوییم. رعایت بهداشت تغذیه و استراحت و نوعی مدیریت

انرژی است.برای استراحت همگان نمی توان نسخه ای واحد پیچید،

چون هرکس باتوجه به امکانات ،روحیات و نیاز خود میتواند

چگونگی استراحتش را تعیین و مدیریت کند،

فقط بایستی به این اصل توجه کرد برای استراحت لازم است،((کاری متفاوت از کار اصلی انجام داد)).

هشدارها، نکته ها و توصیه ها برای تغذیه ی صحیح:

1) تحقیقات نشان دهنده ی آن است که با هر بار صبحانه خوردن

مقدار زیادی گلوگز کهغذای اصلی مغز است به بدن وارد می شود و مشخص گردیده

افرادی که صبحانه نمی خورند در مدرسه یادگیری و کارآیی کمتری دارند.

 

2) تحقیق دیگری ثابت کرده است دانش آموزانی که در صبحانه ی

خود از نوشیدنی های شیرین و گرم استفاده می کنند

در انجام تست های حافظه و تمرکز موفق ترند.

 

3) در تحقیق دیگری بر نقش بسیار موثر لوبیا تاکید شده است.

این ماده سرشار از پروتئین به همراه نان در برنامه ی غذایی روزانه ب

اعث شده افراد سخت ترین تست های مرتبط با آگاهی فکری رابه راحتی انجام دهند.

 

4) ماده ی ((کولین)) در بدن برای تولید انتقال دهندهای عصبی

((استیل کولین)) استفاده می شود که این ماده در انواع سالاد ها وجود دارد.

 

5) ((آنتی اکسیدان)) در مغز باعث افزاییش قدرت یادگیری حتی

در سنین بالا می شود که این ماده در انواع سالادها وجود دارد.

 

6) بهترین دسر بعد از صرف ناهار ماست است چون دارای

(( تیروزین های آمینو اسید)) است که استرس ها را برطرف می سازد.

 

7) در عصر یک وعده غذای بسیار سبک و وقوی استفاده شود تا گلوگز مورد نیاز مغز تامین شود.

 

8) 60% ساختار مغز چربی است و برای چرب نگه داشتن آن بهترین گزینه

اسید چرب امگا 3 است که در ماهی به میزان بسیار زیاد وجود دارد.

 

9) در پایان روز استفاده از میوه های تازه توصیه می شود، به ویژهتوت فرنگی

و تمشک که در تقویت حافظه ی کوتاه مدت تاثیر زیادی دارند.

در ادامه باید بدانیم:

10) کمبود مصرف ویتامین B2  باعث عدم تمرکز می شود و این ویتامین

در بادام ،اسفناج،جگر،شیر،لبنیات و تخم مرغ وجود دارد.

 

11) کمبود ویتامین E موجب تصلب شرائین و در نتیجه مانع از کارکرد

خوب مغز می شود و این ویتامین در گردو و بادام وجود دارد.

 

12) کمبود آهن در بدن باعث خستگی و بی حوصلگی می شود و این

ماده در گوشت،جگر،سبزی و عدس وجود دارد ولی بایستی

توجه داشت که غذاهای آهن دار را نباید با غذاهای اسیدی مصرف کرد.

مثلا مصرف گوشت با چای یا قهوه.

 

13) کمبود ویتامین B6 باعث عدم تعادل در سیستم عصبی است

که این ویتامین در سبوس گندم فراوان موجود است.